Σπύρος Σιαμπλής

Στον Παναθηναϊκό ακούνε Φρανκ Σινάτρα και… φαίνεται!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για τις νίκες που κάνει ο Παναθηναϊκός με τον… δικό του τρόπο και τους αριθμούς που, εν προκειμένω, λένε την αλήθεια.

Σύμφωνοι. Προφανώς, όταν ο Φρανκ Σινάτρα τραγουδούσε το περίφημο και… all time classic τραγούδι «I did it my way», πίσω στο μακρινό 1969, δεν είχε στο μυαλό του τα αθλητικά. Πολλώ δε μάλλον τον Παναθηναϊκό!

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, αν έχει παρακολουθήσει κανείς έστω… κι ένα ημίχρονο των φετινών αγώνων του «τριφυλλιού», δεν μπορεί παρά να καταλήξει σε συνειρμούς. Ή, έστω, στο ότι, αυτός ο Παναθηναϊκός κερδίζει παίρνοντας τις νίκες με τον… δικό του τρόπο.

Ποιος είναι αυτός; Δυνατό ξεκίνημα, ποδόσφαιρο κατοχής, με πίεση, προκειμένου να έρθει το πρώτο γκολ. Στη συνέχεια, διαχείριση του εκάστοτε παιχνιδιού, με τους «πράσινους» να εκμεταλλεύονται την προσπάθεια των αντιπάλων τους να ισοφαρίσουν σκοράροντας εκείνοι και «σκοτώνοντας» το εκάστοτε ματς, για να… γράψει το κοντέρ «τριάρα».

Το… pattern έχει ακολουθηθεί με «ευλαβική» συνέπεια σε όλα ανεξαιρέτως τα πέντε μέχρι τώρα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην Σούπερ Λίγκα. Είτε προέκυψαν απρόοπτα, είτε ο αγώνας πήγε «στρωτά»… Τα αποτελέσματα; Το πέντε στα πέντε τα… λέει όλα!

Από εκεί και πέρα, το να έχει η ομάδα του την «ταυτότητά» της και να την διατηρεί στο παιχνίδι της, ανεξαρτήτως αντιπάλου, είναι αν μη τι άλλο το… όνειρο κάθε προπονητή. Του Γιώργου Δώνη συμπεριλαμβανομένου, προφανώς, στον οποίο και «πιστώνεται» αυτό ακριβώς το γεγονός.

Προσοχή: δεν λέμε ότι όλα είναι καλώς καμωμένα στον Παναθηναϊκό. Και κενά διαστήματα προκύπτουν και θα προκύψουν στο μέλλον, λαθάκια απειρίας γίνονται. Δεκτά όλα. Ωστόσο, δεν αλλοιώνουν ούτε τη συνολικά πάρα πολύ καλή εικόνα των «μπέμπηδων» του Δώνη, ούτε και αυτό που αποτελεί και την… αιτία γραφής του εν λόγω blog.

Δεύτερο στοιχείο που μπορεί να καταγράψει κανείς, μετά το πέρας των πέντε πρώτων αγωνιστικών το Πρωτάθλημα, δείγμα μεν μικρό αλλά αρκούντως επαρκές, είναι οι αριθμοί της στατιστικής παρουσίας του «τριφυλλιού»…

Κορυφαία επίθεση, με 12 τέρματα! Σημάδια… Λερναίας Ύδρας, με οκτώ διαφορετικούς σκόρερ, πράγμα που δεν συναντάει κανείς σε άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας... Γκολ ανά τελική προσπάθεια, 0.2182, με την αποτελεσματικότητα να χτυπάει… πράσινο. Οκτώ ασίστ, κάτι που συνιστά την καλύτερη επίδοση της «μεγάλης» κατηγορίας. Θέλετε κι άλλα; Μάλλον, αρκούν.

Πως, λοιπόν, να μην είναι ο Παναθηναϊκός, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τουλάχιστον, η ομάδα που έχει κερδίσει τους περισσότερους βαθμούς μέσα στους αγωνιστικούς χώρους κι εκείνη που έχει κερδίσει τις περισσότερες συμπάθειες έξω από τις τέσσερις γραμμές;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x